keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Ruokailuhuone

Sain ruokailuhuoneen lopultakin valmiiksi. Ikkunalistat ja verhot ovat puuttuneet talon melkein jokaisesta huoneesta jo noin 10 vuotta, ei paha! Kattolistat on vielä mietinnässä, kai nekin pitää seuraavan 10 vuoden aikana lisätä.Ruokailuhuoneen lattia on dc-fixiä vuosien takaa. En ole enää löytänyt samanlaista vaikka joka paikassa olen tsekannut valikoiman. Harmi, tämä oli täydellistä nukkekotiin kun oli sopivan pientä kuviota. Tapetit on ostettu Minimaailmasta kuten keittiönkin tapetit. Portaat ovat myös Minimaailman puuvalmis paketti, jonka olen maalannut ja kiinnittänyt kaiteen. Kattokruunu on ostettu, seinävalaisin itse tehty korunosasta, täytekakkukynttilän jalasta, rautalangasta ja jostain läpinäkyvästä muoviosasta. 

Portaiden alla oleva sivupöytä on Lidlistä, puhelin on lahja kaverilta ja  viherkasvi on ensimmäinen itsetekemäni, tehty maalarinteipistä ja rautalangasta ja istutettu valmisruukkuun sinitarran ja kahvinpurujen päälle.

Vasemmalla oleva lipasto on pikkujoululahja Miniklubista, syöttötuoli ostettu Euroihmeestä, jota ei taida enää olla olemassa. Astiat on ostettu ja osa leivonnaisista myös. Jotkut ovat itsetekemiäni.

 

Tämä astiakaappi on myös ensimmäisiä itsetekemiäni huonekaluja eli noin 12-15 vuotta vanha ja oli alunperin ruskea. Rakentelin näitä silloisen kämppikseni K:n kanssa, kiitos vain avusta! :) Kaapissa oleva ruusuastiasto on myös ensimmäisiä nukkekotihankintojani ja kalleimpia aarteitani.


Tämä ihana matto on Seija-tätini tekemä ja myös yksi aarteistani. Sanoinko jo, että ihana? Ohje oli joltakin toiselta nukkekotiharrastajalta mutta en löydä enää hänen blogiaan. Pöytä ja tuolit on ostettu Indiskasta 2000-luvun alkupuolella. Takaseinällä oleva pieni valkoinen tuoli on Tukholman Vanhasta kaupungista ja siinä oleva viherkasvi ostettu nukkekotimarkkinoilta. Kukkataulut on tulostettu netistä ja liimattu paksulle pahville. 


Vanhan nukkekodin alin kerros on nyt valmis. Olen alkanut miettimään, josko tekisin vielä yhden kerroksen tämän kerroksen alapuolelle ja sinne tulisi ainakin autotalli ja ehkä ruokavarasto. Katsotaan mihin ratkaisuun päädyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti