maanantai 29. tammikuuta 2018

Ikean nukkekoti

Naapurini ostivat tyttärelleen Ikeasta nukkekodin, joka sitten päätettiin yhteistuumin sisustaa. Olipa mukava projekti, joka jatkuu keittiön rakentamisella jokin kaunis päivä.


Tässä koko talo. Sahasimme ikkunat ja alakertaan oviaukon. Lisäsimme myös välikaton ullakon ja kakkoskerroksen välille. Sähköt tuovat taloon kuin taloon tunnelman niin nekin laitettiin.


Keltainen huone on keittiö. Lattia on dc-fixiä, seinät on maalattu, katossa tapettia, ikkunanpielet maalattua kahvitikkua. Lampunvarjostin on hajuvesipullon korkki.

Keittiöstä olohuoneeseen tehtiin pariovi. Ovet ovat pahvia ja "lasi" valkoista muovipussia. Rivat on taiteltua rautalankaa ja putkihelmi. Saranat ovat ihan oikeat minisaranat. Olohuone on tapetoitu ja lampunvarjostin on Ikean joulukuusen pallo, ostettu pari vuotta sitten.


Kylppärin lattia on nukkekodin kaakeliarkki, seinät kontaktimuovilla päällystettyä konseptipaperia. Lampunvarjostin on rasvapurkin korkki. Saunan lauteet on spaattelia. Saunaan pitää laittaa vielä plexi lasiseinäksi ja kiuas tietenkin.


Makuuhuone sai blingbling-tapetit. Lampunvarjostin on siskolta saatu shampoopullon korkki.


Ullakko jätettiin "keskeneräiseksi". Sininen muovi on kansion muovitasku, välissä on jossain pakkauksessa ollutta pehmusteheinää. Ne on kiinnitetty liimaamalla ja naulaamalla puutikut kattoon eivätkä pääse leviämään sieltä mihinkään. Oli melkoisen sotkuista hommaa tuo katon teko.


Ulkopuolelta talo on tapetoitu, kattoa myöten. Savupiippu päällystettiin tiiliprintillä. 

Kaikki matskut tähän taloon löytyivät omista varastoista, joten tuunauksen hinnaksi tuli käytännössä nolla euroa.

1 kommentti: